tanulmányi verseny

2018.04.17. 09:30

Balogh Eszter képviseli megyénket a mezőtúri döntőn

Wessely Gábor

Megtartották a Kaán Károly XXVI. Országos Természet- és Környezetismereti Verseny megyei fordulóját. Az eseménynek a pörbölyi Ökoturisztikai Központ adott helyet. A megmérettetésre az általános iskolák ötödikesei és hatodikosai nevezhettek be. Felkészülni a természetismereti tananyagból, a Természetbúvár újságokból, a Hortobágyi Nemzeti Parkról és a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkról hozzáférhető ismeretekből, valamint Kaán Károly életrajzából kellett.

A háziversenyeken kiválóan szereplő tanulók neveztek a megyei fordulóra. Boda Zoltán, a Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ biológia szaktanácsadója elmondta, hogy a megye tizennégy iskolájából negyvenegy tanuló vett részt a megmérettetésen. A következő eredmények születtek. Az ötödikeseknél első helyezett Tóth Zsóka (Tamási), második Varga Zsombor (Szekszárd), a harmadik pedig Varga Emma (Zomba). A hatodik osztályosoknál a győztes Balogh Eszter (Tamási) lett, őt követte Staub Bodza (Zomba), valamint Kiss Gréta Anett (Fadd), aki a harmadik helyen zárt.

A verseny abszolút győztese Balogh Eszter – felkészítő tanára Fürediné Jánosi Olga –, aki a mezőtúri országos döntőn Tolna megyét fogja képviselni.

Pörbölyön, a feladatlapok kitöltése után, megnézhették a gyerekek a Gemenc állat- és növényvilágát, a néprajzi értékeit bemutató kiállítást, valamint a vadrezervátumot. Kalauzuk Kerekes Tamás a Gemenc Zrt. munkatárasa volt.

A versenyzők és felkészítő tanáraik egyaránt értékes könyvjutalmat is kaptak.

Borítóképünkön Varga Zsombor (balról), Varga Emma, Tóth Zsóka, Boda Zoltán szaktanácsadó, Kiss Gréta Anett, Staub

Bodza és a verseny abszolút győztese, Balogh Eszter sorakozott fel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában