dr. Márton Antal

2018.05.24. 17:30

Informatikusból jogász, osztályvezető, majd aljegyző lett

Lassan két hónapja lesz már, hogy dr. Márton Antal látja el a bonyhádi önkormányzatnál az aljegyzői feladatokat, ugyanakkor továbbra is vezeti a városfejlesztési és jogi osztályt.

Hargitai Éva

Április elseje óta dr. Márton Antal a bonyhádi önkormányzat aljegyzője. A városban járt gimnáziumba, majd a Gábor Dénes főiskolán informatikusként végzett, és ennek megfelelő munkakörben került 2002-ben a hivatalhoz. 2017 nyarán átvette a városfejlesztési és jogi osztály vezetését, ehhez az is kellett, hogy időközben, elvégezte a Szegedi Tudományegyetem Jogi Karát. Aljegyzői feladatai mellett jelenleg is irányítja az osztály tevékenységét. Aljegyzői feladatai mellett jelenleg is irányítja az osztály tevékenységét.

Új pozíciójában támogatja a jegyző asszony munkáját, az általa szignált feladatokat látja el, szükség esetén helyettesíti. Az osztály vezetése szerteágazó tevékenységet jelent, magában foglalja például a személyzeti ügyeket, bizottsági és testületi ülések előkészítését a jegyzőkönyv vezetését, a VÖT (Völgységi Önkormányzatok társulása) ülések előkészítését és jegyzőkönyv vezetését, pályázatírást és lebonyolítást, vagyongazdálkodási feladatokat, a szerződések és megállapodások előkészítését. Ugyanakkor Grábóc és Kisdorog települések jegyzői feladatait is ellátja.

Nagy kihívás volt a közelmúltban az ASP rendszer bevezetése a hivatalban. Ez egy olyan alkalmazási szolgáltatás, amely révén számos önkormányzati szakrendszer (hagyaték, gazdálkodás, iratkezelés) központilag üzemel. A választások lebonyolítása szintén az egész apparátust igénybe vette. A pályázatok lebonyolítása terén is mozgalmas évük van, ezek közül a legnagyobbak: a Perczel utcai kerékpárút építése, a Zöldváros projekt, a Család- és Gyermekjóléti szolgálat épületének felújítása, amely már a végéhez ér, kezdődik viszont a zeneiskola energetikai korszerűsítése. Mint elmondta, elsődleges célja, hogy helytálljon a jelenlegi munkakörében.

A kosárlabda és a kávé a hobbija

Dr. Márton Antal Sióagárdon él családjával, közgazdász feleségével, 10, 7 és 4 éves „fiú-lány-fiú” sorrendben érkezett gyermekeivel. Korábban versenyszerűen kosárlabdázott a Bonyhádi KSE csapatában, és szabadidős elfoglaltságként jelenleg is hetente játszik. Másik hobbija a kávé. Elmélyült a fajták, a pörkölési és elkészítési technikák ismeretében. Fogyasztóként a világos pörkölésű szemekből készült presszó kávét részesíti előnyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában