Erdők Nemzetközi Napja

2018.03.23. 09:30

Könyvbemutatóval és madárodúval ünnepelték az erdőket

Az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából rendezvénysorozattal hívta fel a figyelmet az erdők és a fák jelentőségére a Gemenc Zrt.

Szeri Árpád

Az erdőgazdaság pörbölyi Ökoturisztikai Központja szerdán a gyermekek és a felnőttek számára egyaránt kínált szemléletformáló, érdekes programot.

Reggel nyolc órakor odúkat helyeztek ki. Ugyanis a korábbi időszakokban készített madárodúkat rendszeres időközönként pótolni kell, illetve fel kell őket újítani. Az odúkat az erdő Pörböly 22B jelű részén tették ki, a Bajai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjainak közreműködésével.

A munkát Mórocz Attila, a Duna-Dráva Nemzeti Park természetvédelmi őre és Kalocsa Béla, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület képviselője segítette. Mindketten tájékoztatást is tartottak a kihelyezés fontosságáról. A diákok a jövőben az erdőgazdaság faipari üzemében, asztalos munkákban, szervezett keretek között szereznek majd gyakorlatot.

Délelőtt tíz órától immár az előadóteremben könyvbemutató várta az érdeklődőket, az Országos Erdészeti Egyesület bajai helyi csoportjának szervezésében. A kalocsai érseki uradalom erdőinek kezelési utasítása a 18. század végén című tanulmánykötet bemutatójakor kiemelt figyelem irányult Gemenc Zrt. nyugállományban lévő munkatársának, Rádi Józsefnek Erdőrendtartások Magyarországon című könyvbéli tanulmányára. Az elkészült művet a 2017-es Év Levéltári Kiadványa Díj forráskiadványok kategóriájában I. helyezéssel díjazta a Magyar Levéltárosok Egyesülete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában