Jótékonyság

2018.07.16. 17:30

Összefogott a város a rákbeteg Patrikért

Jótékonysági rendezvénnyel egybekötött családi napot tartott szombaton a Tamási 2009 FC és a Tamási Polgárőr Egyesület.

Balázs László

Fotó: Mártonfai Dénes

Az eseményt a rákbeteg Kovács Patrik megsegítésére tartotta a két szervezet magánszemélyek hathatós támogatásával.

Filotás Attila, a futballklub technikai vezetője elmondta, Patriknak az őssejtbeültetés hozhat jobbulást, a rendezvénnyel szerettek volna példát mutatni, értéket átadni és hatással lenni a társadalmunkra. Emellett felhívni embertársaink figyelmét a szeretet, az önzetlenség, az együttérzés, és a segítés fogalmára.

Patrik több évig dolgozott az egyesületnél utánpótlásedzőként, jelenleg a megyei I. osztályú bajnoki mérkőzéseken szpíkerkedik.

Lakos Antal a polgárőrök nevében vállalta a szervezési feladatokat. Kiemelte, ifj. Horváth Gyula magánszemély, és Péter Csaba, a Tamási Polgárőr Egyesület elnökének támogatása nélkül nem jöhetett volna létre az összejövetel.

A sportpályán egész nap – a támogatóknak és felajánlásaiknak köszönhetően – gyerekeknek is szóló programok várták a családokat. A tűzoltóság habpartit tartott, Dj Potó Balázs jóvoltából pedig egész nap szólt a zene.

Sógorkáné Rácz Andrea csillám arcfestéssel bővítette a kínálatot, Csík Anikó terápiáskutya-bemutatója is nagy sikert aratott. A pszichopedagógiai módszer célja, hogy óvodás és iskoláskorú gyermekeknek nyújtson segítséget beilleszkedési, érzelmi problémáik rendezésében. Tóth Attiláné helyi alkotó a festményeit állította ki. Papp Zoltán és Zilk Attila az édességet biztosította a résztvevőknek.

A felnőttek főzőversenyéhez Gerván Balázs vállalkozó adta az alapanyagot. Nyolc csapat közül első lett G. Nagy Gábor és csapata, második a Tamási 2009 FC utánpótlás formációja, harmadik pedig a Manó brigád. A hat együttest felvonultató kispályás focitornát a Genszler Bt. nyerte a Tamási Rendőrkapitányság és Gyulaj gárdája előtt.

A szervezők a befolyt összeggel Patrik kórházi kezelési költségeihez adnak támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában