felújítás

2018.06.21. 18:21

Rá sem lehet majd ismerni a kakasdi Faluházra

A közelmúltban megkezdődött a Faluház felújításának első üteme. Három éve született kormányhatározat Makovecz Imre életművének gondozásáról.

Balázs László, fotó: Mártonfai Dénes

Az önkormányzat és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) között létrejött szerződés alapján a helyhatóság háromszázmillió forintot kapott a felújítására. A kivitelező PSN Kft. áprilisban vette át a munkaterületet. Bányai Károly polgármester elmondta, az építkezés során felújítják a két tornyot, a nagytermet és a Bányai-termet. Jelenleg a tető héjazatát cserélik, ezzel párhuzamosan zajlik a festés. A nagyteremben cserélik majd a karzatot, a belső burkolatot és a színpadot. Megújulnak a mellékhelyiségek, illetve mozgáskorlátozott WC épül. Kialakítanak egy ügyfélfogadó pultot is. Megvalósul a nyílászárók egy részének cseréje, például az önkormányzati hivatalban kompletten hőszigetelt ablakokat, ajtónak építenek be. A Faluházban kiépítik a fűtő-hűtő rendszert, ami indokolja a teljes villamos hálózat korszerűsítését. Bányai Károly közölte, a rekonstrukció várhatóan szeptember elsejére befejeződik.

Megjegyezte, az igényfelmérések és a tervezés között eltelt három év alatt jelentősen megemelkedtek az árak, illetve a vizsgálatok közben sok helyen előre nem tervezhető, jelentős költségekkel járó, plusz feladatok is adódtak. Ezért további százkétmillió forintot igényeltek az Emmi-től. A támogatásról még nem született döntés. Pozitív elbírálás esetén a második ütemben a tájház, a borozó, a hivatal és a könyvtár teljes felújítása valósulhat meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában