felajánlás

2018.02.20. 19:10

Segítenek a bajban a bonyhádi focisták

TEOL, illusztráció: Shutterstock

– Mit csináljon a focista, ha esik a hó, és nem tud edzeni? – ez a kérdés vetődött fel a Bonyhád Völgység Labdarúgó Club felnőtt csapatának tagjaiban a tegnapi edzés közben, amikor már megmutatkozott a havazás, tudtuk meg Máté Róberttől, a csapat ügyvezetőjétől. Mivel az Országos Meteorológiai Szolgálat első fokú riasztást adott ki Tolna megyére a következő napokra, azzal, hogy 20-60 centiméternyi friss hó hullhat, elgondolkodtak rajta, hogyan tölthetnék hasznosan és szabad levegőn az idejüket.  Az is eszükbe jutott, hogy a nagy mennyiségű hó az idősek, főként az egyedül élő szépkorúak számára jelenthet nagy problémát, legyen szó akár a hólapátolásról vagy éppen a közlekedésről.

Így jött az ötlet és született meg a felhívás. Ebben a felnőtt csapat játékosai arra kérik Bonyhád lakóit, hogy ha idős hozzátartozójuknak, szomszédjuknak, ismerősüknek bármiben is tudnak segíteni, forduljanak hozzájuk bizalommal a Facebook oldalukon közzétett két elérhetőségen.

Mint megtudtuk, a kezdeményezés nagy népszerűségnek örvend, már többen éltek a lehetőséggel, és nem csak hólapátolásban kértek támogatás, hanem például hazajutásban is. Az ajánlat addig él, amíg az időjárás indokolja, összesen húsz főt tudnak mozgósítani változatos napszakokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában