fejlesztések

2018.01.21. 14:29

Szekszárdon három projekt zajlik

A vidéki nagyvárosokban több mint kilencezer lakás épül mostanában.

Munkatársunktól

A fővárosban a legtöbb új lakás továbbra is a XI. (8500 db) és a XIII. kerületben (8000 db) épül.

A vidéki megyei jogú városokban közel háromszáz (pontosan 297 darab) projektet építenek vagy terveznek, melyek keretén belül 9250 lakás építése várható a következő egy-két évben.

Vidéken az ujotthon.hu felmérése szerint a legtöbb lakás Győrben fog felépülni, majdnem 1700 darab, de Debrecenben is 1300 lakás építése van kilátásban. Szegeden a megközelítőleg ezer lakás építése a közel 500 lakásosra tervezett Cédrus liget lakóparknak köszönhető, mely a legnagyobb lakóingatlan-fejlesztés a vidéki városokban. Az egy évvel korábbi felméréshez képest 75 százalékkal kínálnak több lakást a vidéki beruházók, miközben a szabad lakások csökkentek. 

A vidéki újlakás-kínálat átlagos négyzetméterára 387 ezer Ft/m², ami a fővárosi kerületek átlagos árszintjének a fele. A legdrágább városok: Sopron, Székesfehérvár és Kecskemét 450 ezer forint körüli négyzetméterárral, ám ettől az árszinttől nem sokkal marad el Győr sem. A vidéki városokban már 220 ezer forinttól kaphatóak új építésű lakások, és a legdrágább lakás négyzetméterára sem éri el az 1 millió forintot. A megyei jogú városokban kínált lakások több mint felét 400 ezer forint alatt kínálják a beruházók. Ugyanakkor jelentős különbség van a városok között.

A felmérés szerint Szekszárdon jelenleg három lakásépítési projekt zajlik, amelynek keretében összesen 30 lakás épül. A kínálati négyzetméterár 330 ezer forint körül mozog. A szabad lakások aránya mindössze 13 százalék a városban.

Címkék#Szekszárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában