eszi

2018.04.23. 13:00

Szép sikereket értek el országos versenyeken

Két első helyet hoztak el, egy másik szakmai megmérettetés döntőjébe pedig öten jutottak be.

Vida Tünde

Idén is szép eredményeket értek el az Energetikai Szakgimnázium és Kollégium diákjai a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén (ÁSZÉV). Az elődöntő során interaktív tesztfeladatokat kellett megoldaniuk a résztvevőknek a tanult tantárgyak témaköreiben. A döntő első napján egy 180 perces írásbeli feladat várt rájuk.

Prantner József, Papp Veronika

Másnap délelőtt és délután a szóbeli vizsgák zajlottak egy-egy adott témakörből, 10-15 perces feleletek formájában. A verseny országos döntőjében első helyen végzett Papp Veronika ügyviteli ismeretekből, Prantner József pedig villamosipar és elektronikai ismeretekből. Rajtuk kívül öt diák végzett még az országos verseny élmezőnyében az említett tantárgyak mellett környezetvédelmi és vízgazdálkodási ismeretekből.

A Solid Edge és Edgecam Versenyen Országos döntőbe jutottak az ESZI diákjai. Az Energetikai Szakgimnázium diákjai hatodik alkalommal vettek részt a középiskolák nappali tagozatán tanuló hallgatóknak rendezett versenyen, amelyet az Enterprise Communications Magyarország Kft. hívott életre. A versenyre egy pályázati feladat beadásával lehetett jelentkezni. Ennek alapján öt gépgyártástechnológia szakos diák jutott be a verseny országos döntőjébe. Solid Edge-ből Baksa Máté és Schweitzer Máté versenyzett, míg Edgecam-ből Török Dániel, Cziráki Péter, valamint Kubanek Máté képviselte az iskolát. A budapesti döntőn a Solid Edge tervező és Edgecam megmunkáló rendszert használták a résztvevő diákok. Mindkét versenyre Barkovics Lajos készítette fel a diákokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában