közgyűlés

2019.04.25. 17:30

Több helyszínre is fokozott rendőri jelenlétet kértek a képviselők

A szekszárdi közgyűlés elfogadta a Szekszárdi Rendőrkapitányság múlt évi tevékenységéről szóló beszámolóját csütörtöki ülésén. A képviselők elégedettek a rendőrök munkájával, és néhány kérést is megfogalmaztak.

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

A kiemelt bűncselekmények száma nem emelkedett tavaly Szekszárdon, a testi sértéseké csökkent, valamivel több volt viszont a garázdaság. Dr. Pilisi Gábor szekszárdi kapitány szóbeli kiegészítésében azt is elmondta a kapitányság múlt évi tevékenységével kapcsolatban, hogy az összkép pozitív. Szólt arról az örvendetes tényről, hogy 2018-ban a korábbiakhoz képest is kevesebb vagyon elleni bűncselekmény történt illetékességi területükön, így Szekszárdon is. A rendőr ezredes szerint lényeges és előnyös változás a közterületi intézkedési kultúrában következett be. Nem utolsó sorban pedig a kapitányság kiemelkedően jól végezte nyomozási, felderítési feladatait.

A képviselők elégedettségüket fejezték ki a szekszárdi rendőrök munkájával kapcsolatban. Megfogalmaztak ugyanakkor néhány kérést. Ács Rezső polgármester például a szekszárdi diákok kérését tolmácsolta. A végzős középiskolások szerint a buszvégállomás, a felé vezető fasor, valamint hétvégeként egy Béri Balogh Ádám utcai bolt környékén rendszeresen éri őket bántalmazás, hol szóban, némely esetben pedig tettlegességre is sor kerül. Gyurkovics János képviselő elmondta, hogy az újvárosi abc, pontosabban az itt található dohánybolt környékén szintén hasonló a helyzet. Mindkét esetben fokozott rendőri jelenlétre lenne szükség a probléma felvetői szerint, Csillagné Szánthó Polixéna azt kérte a rendőrségtől, hogy a játszótereket ellenőrizzék késő este gyakrabban, Pap Máté pedig, hogy a Baka iskola környékét. Dr. Pilisi Gábor azt ígérte, lépni fognak ezekben az ügyekben, és a munkába bevonják a polgárőrséget. Ács Rezső azt javasolta, hogy dolgozzanak ki intézkedési tervet.

Módosítások

Módosította a közgyűlés a városi uszoda kivitelezésére kötött vállalkozási szerződést. Mint kiderült, a vállalkozónak előre nem tervezett munkákat is el kellett végeznie, talajcserét, gázkiváltást, csapadékrendszer kiváltást, valamint egy részen aszfaltos pályaszerkezetet kellett elbontania. Ez hetvenhárommillió forint plusz költséggel és azzal jár, hogy az új uszoda várhatóan november 20-ra készül el. Ács Rezső szerint ugyanakkor néhány hét csúszást megér az, hogy utána évente milliókkal kevesebbe kerül a létesítmény fenntartása.

A képviselők módosították a Kadarka utcai minibölcsődére vonatkozó konzorciumi megállapodást is. Mivel nem tíz, hanem tizennégy férőhelyes lett a minibölcsőde, a pályázó város további húszmillió forint támogatásra jogosult. Az így megspórolt önrészt utak, járdák fejlesztésére fordíthatja az önkormányzat, mondta el a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában