Vizeink

2017.07.26. 15:55

Továbbra is bátran ajánlják fürdésre a vizeinket

Elkészültek a természetes fürdővizeinek harmadik laboratóriumi ellenőrző vizsgálatai – tette közzé a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.

Hargitai Éva

A kijelölt fürdőhelyeken a víz minőségét a fürdési szezonban havi gyakorisággal ellenőrzik. Legutóbb a július 18-án vett mintákat vizsgálták. A közlemény szerint örömteli hír, hogy most is mindegyik eredmény megfelelő, illetve kiváló volt, sőt, az első vizsgálatokhoz képest a vizek minősége Domboriban a központi strandon és a tábor strandján javult is. A Fadd-Dombori I. strand vizének minősége megfelelő, a II. (központi, volt fizetős strand), illetve a tábori strandon, akárcsak a Szálka Szabadidő Központ strandján pedig kiváló minőségű vízben fürödhetnek a látogatók.

A nem kijelölt – de közismerten fürdőzésre használt – strandokon, így például a Duna jobb partjának Tolna megyei szakaszán, a Fadd-Dombori Holtág faddi strandján, illetve a szekszárdi homokbányánál nem javasolják a fürdőzést, sőt, van ahol ez kifejezetten veszélyes is, mivel vizük minősége nem ellenőrzött, partjukon nem biztosítottak a szabadvízi fürdőzéshez szükséges közegészségügyi feltételek, illetve a medrük állapota ismeretlen.

Borítókép: A szálkai strand vízminősége még mindig kiválónak mondható (Fotós: Makovics K.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában