évforduló

2018.08.13. 09:30

Ünnepi misét tartottak a tolnai templom búcsúnapja alkalmából

Wessely Gábor

Fotó: A szerző felvétele

Nagyboldogasszony napján, augusztus 15-én szentelték fel a tolnai templomot, 245 évvel ezelőtt, 1773-ban. Ez a templom búcsúnapja, de mivel az idén hétköznapra esik, az ünnepi misét és a kapcsolódó programokat szombaton, augusztus 11-én tartották Tolnán. A fő celebráns Szabó Oszkár dunaföldvári plébános, a koncelebráns Ravasz Csaba helyi lelkipásztor volt. (Mindketten az idén ezüstmisések, papi szolgálatuk 25. évében járnak.)

Programhelyszín volt a tolnai katolikus iskola és annak udvara is. A földszinti folyosón kiállítás nyílt a Verseghy Ferenc vezette Közösség Kultúra Közhasznú Egyesület alkotóinak munkáiból. Festményeket, fotókat és kerámiamunkákat láthat a közönség szeptember végéig.

Az udvaron kegytárgyakat, könyveket, termelői mézet és más búcsúfiát lehetett vásárolni napközben, este pedig ott tartották a szeretetvendégséget, lángossal és süteménnyel kínálva a résztvevőket.

A mise előtt litánia, szentségimádás és egy előadás volt Szt. II. János Pál pápáról, amit Koncz Ádám hitoktató tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában