útlezárás

2018.04.20. 19:20

Vasárnap a futóké lesz a szekszárdi belváros

A hét utolsó napján tizenkettedik alkalommal rendezik meg Szekszárdon a Domaine Gróf Zichy Utcai Futóversenyt.

Balázs László, archív fotó: Makovics Kornél

Az esemény elsődleges célja idén is a futás népszerűsítése, a tömegsport-lehetőség biztosítása. A 2005-2010 között született gyermekek ezer-, az 1999 és 2004 között született gyermekek és fiatalok kétezer méteres távolságon versenyezhetnek (a gyerekeknek idén sem kellett nevezési díjat fizetniük). Az idősebbek a 4×1 kilométeres váltófutáson, az amatőrök pedig az 5 kilométeres versenyen mérethetik meg magukat.

Minden résztvevő ajándékban részesül, de többek között az amatőr és általános iskolás futamok nemenkénti dobogósai érmet is kapnak. Az előbbi kategória első ötven helyezettje egy-egy üveg szekszárdi bort, az 5 kilométeres győztesei pedig külön ajándékot kapnak.

Útlezárások

A vasárnap 14.30 órakor rajtoló verseny miatt útlezárásokra kell számítani Szekszárd belvárosában. A Széchenyi utca (Szent László utcai kereszteződésétől a dr. Szentgáli Gyula utcáig)– Szent István tér – Mészáros Lázár utca Szent István térre kanyarodó sávja által határolt területen.

A verseny ideje alatt (13.30 és 18.30 óra között) terelő útvonalakon közlekednek a következő helyi járatok: 1, 4, 4A, 5, 6, 7, 7A, 88, 89, 9.

A város központját érintő regionális és országos menetrend szerinti járatok szintén kerülnek. A 6-os út irányából érkező és arra induló járatok a Rákóczi u. –Damjanich u. – Zrínyi u. – Mátyás király u. – autóbusz-állomás útvonalon közlekednek majd. A buszok a posta és a gimnázium megállóhelyeket nem érintik.

A Bátaszék irányából érkező járművek a kórház – Wesselényi u. – Holub u. – Hunyadi u. – autóbusz-állomás útirányon haladnak. Az autóbuszok a gimnáziumi megállót kikerülik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában