bakelit képek

2017.12.04. 08:30

Alkotásokká válhatnak keze alatt a régi hanghordozók

Both Józsefné lemezekre fest, nem az ép hanghordozókat teszi használhatatlanokká, hanem a használhatatlanoknak ad esélyt a továbbélésre.

Wessely Gábor

Táncdalénekesek a bakelit lemezeken. Ebben semmi kunszt nem lenne, ha nem tennénk hozzá, hogy nem a hangjukról, hanem a képükről van szó. Both Józsefné lemezekre festi John Lennont, Tina Turnert és kortársaikat. Nem az ép hanghordozókat teszi használhatatlanokká, hanem a használhatatlanoknak ad esélyt a továbbélésre. Kikísérletezte, hogy a tömény akril festék marad meg legjobban ezen a felületen.

Az egész úgy indult, hogy a férje elkezdett régi magnókat és lemezjátszókat gyűjteni. Természetesen hangszalagok, kazetták és hanglemezek is kerültek hozzá szép számban. És néhány hibás lemez, hipp-hopp alkotássá vált.

Bothné a nyolcvanas években a Népújság hirdetési osztályán dolgozott. Ma már nyugdíjas, de aktívan részt vesz a családi vállalkozásban, a tolnai cukrászda működtetésében. Három-négy éve kezdett festeni, főleg tájképeket, csendéleteket. Ám ilyesmit sokan csinálnak. Ezért keresett valami újat. A bakelit lemezre való festés igazán egyedi ötlet. Néhány lemezképét már kiállításon is bemutatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában