Őrzik Baka István munkásságát

2018.05.30. 19:20

Tanácskozással, hangversennyel is emlékeznek a költőre

Hanol Erzsébet, fotó: Makovics Kornél

Hetven éve született Baka István író, költő, műfordító. A kerek évforduló alkalmából rendezvénysorozatot szervez a Baka István Alapítvány, amelyről szerdán tartottak sajtótájékoztatót a Wosinsky Mór Megyei Múzeumban. Orbán György elnök beszélt a kuratórium idei újjá alakulásáról, majd a programokat ismertetve elmondta, hogy esszépályázatot hirdettek (bővebben itt), júniusban pedig visszaemlékezésre várják az érdeklődőket, amelyen a barátok idézik fel a Szekszárdon született költő alakját. Júliusban irodalomtörténészek beszélgetnek róla a bonyhádi Kép-Tár-Házban, míg szeptemberben írótanácskozást tartanak. Októberben Baka István – Lányi Péter emlékhangversenyt, majd a hagyományos vers- és prózamondó versenyt rendezik.

Parrag Katalin, a Baka általános iskola igazgatója a következő tanévre tervezett, Baka Istvánhoz kapcsolódó programokról beszélt, végül Baka Istvánné a köszönet hangján szólt, és elmondta, hogy mindig szívesen jön Szekszárdra, mert azt tapasztalja, hogy a jóért mindenen felülemelkedve képesek összefogni az emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában