Szekszárd Város Napja

2018.08.26. 20:00

A szervezők most is minden korosztályra gondoltak

Száztizenhárom évvel ezelőtt, 1905. augusztus 29-én alakult meg az első városi képviselő-testület, ebből az alkalomból kétnapos, nyárbúcsúztató rendezvénysorozattal ünnepelte a megyeszékhely a Város Napját.

Balázs László

Fotó: Makovics Kornél

A programon szinte valamennyi fellépő szekszárdi kötődésű volt, így az esemény valóban igazi „szekszárdi ünnepet” jelentett a városlakók számára. És hogy valóban nem túlzás a kifejezés, a két nap alatt 15 színpadi program zajlott a városközpontban, ebből 13 szekszárdi, vagy szekszárdi kötődésű műsorszám volt, ezzel is „mélyebb” tartalmat nyújtva a közönségnek. Kivételt jelentett a szombathelyi illetőségű garázszenekarként indult Ocho Macho együttes koncertje, illetve a Hahota Gyermekszínház Csizmás Kandúr című előadása. (Utóbbit a rossz időjárás miatt vasárnap délelőtt félbe kellett szakítani.)

Fotó: Gottvald Károly

A diákoknak például várostörténeti vetélkedőt szerveztek. Kovács Zsuzsanna, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatóhelyettese elmondta, a Tolnai Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesülettel közös felhívásukra tíz szekszárdi csapat jelentkezett. A felső tagozatos iskolásokból álló csapatoknak változatos feladatsort állítottak össze: a gyerekek jártak a Garay gimnáziumban és a Vármegyeházán, de a versenyközpontban is elgondolkodtató feladványok várták őket. Az első helyet a Bajnok babitsosok formáció szerezte meg, tagjai Kövesi Hanna, Palkó Viktória és Rippert Soma, felkészítőjük Babosné Csapó Erika. Második lett a PTE Gyakorlóiskolából a Török Sophiecsekek: Magenheim Kinga, Tóth Laura, Márkus Aliz, tanáruk Ruff Dániel. Harmadik helyen a szintén gyakorlós BorÁsz nevű trió végzett: Szabó Balázs, Kiss Boldizsár, Biró Debóra. A díjakat Ács Rezső polgármester adta át a diákoknak.

Fotó: Gottvald Károly

Népszerű rendezvénynek bizonyult szombat este a zseblámpás éjszakai kalandtúra is. A 12 tagú a cappella együttes, a Budapest Voices magyar underground zenekarok slágereinek feldolgozásával lépett a Béla király téri színpadra. Mindkét napon kézműves kirakodóvásár étkesekkel, vendéglátó egységekkel várta az ünnepelni vágyókat.

A Város Napja ünnepségsorozat hivatalos eseményeként augusztus 29-én, szerdán tartják az ünnepi közgyűlést – ez 2015-ig augusztus 20-án történt –, amelynek keretében a városi kitüntetéseket, elismeréseket adják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában