Felújított épületeket avattak

2018.08.20. 17:15

Átadókkal és kulturális programokkal ünnepelték a nagymányoki város napját

Hanol Erzsébet

Fotó: Mártonfai Dénes

A város napját ünnepelték szombaton Nagymányokon. Ebből az alkalomból pályázati forrásból megvalósult fejlesztéseket adtak át. A sor a Pitypang Óvodával és Bölcsődével kezdődött, majd az Őszikék Szociális Intézményt, a felújított Hunyadi utcai járdát és a piacot avatták fel. Ezek mindegyike TOP-os forrásból, összesen hatszázkilencvenötmillió forint felhasználásával újult meg. A fejlesztések sorában az utolsó állomás a Művelődési Ház volt, amely szintén EU-s forrásból korszerűsödött – mondta Karl Béla polgármester.

Délután kulturális programok következtek. Előbb Hucker Ferenc és Hoffmann Mária alkotásaiból nyílt kiállítás. Később fellépett a Glück Auf! Egyesület tánccsoportja, az Izményi Székely Népi Együttes és a Városi Fúvószenekar. Őket a Tapolcai Musical Színpad követte, aztán Tihanyi Tóth Csaba Most kezdődik a tánc címmel adott operett és nótaműsort, illetve a BOJA világzenei koncertjét hallhatták az érdeklődők. A gyerekeket légvár és trambulin várta. A napot old timer bemutató is színesítette, és utcabál zárta.

 

/Borítóképünkön Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke, Karl Béla polgármester és Gänszler Gábor Péterné óvodaigazgató/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában