kiállítás

2018.08.10. 19:10

Böjte Csaba árváit tanította, most meg is festi őket

Böjte Csaba árváit festi meg László Dániel. Persze nem mindet, csak azt a tizennégyet, akiket tanított. A gyerekek a saját rajzaikat mutatják a festményeken.  A budapesti művész márciusban Kálszonimpéren volt, és rajzórákat adott.

Wessely Gábor

A képek egy része Miszlán készül – ott van most alkotótáborban László Dániel –, amelyek szeptember 15-én a fővárosban lesznek kiállítva. A ferencrendi szerzetes, Böjte Csaba nevével fémjelzett, dévai Szent Ferenc Alapítvány az idén huszonöt éves. Ez alkalomból tartanak egy rendezvényt Pesten, melynek részét képezi majd a tárlat.

Térben és időben közelebbi kiállítása is lesz a negyvenkét éves, Barcsay-díjas alkotónak. Augusztus 10-én, vagyis ma a szekszárdi Művészetek Házában mutatja be ötvenegy festményét, melyeket a Mária-út ihletett. Végigjárta a számos kegyhelyet érintő zarándokutat Budapesttől egészen Csíksomlyóig, és a „képtermést” már több megyeszékhelyen láthatták az érdeklődők. A szekszárdi tárlatot Kürtösi Krisztián, bátaszéki plébános nyitja meg. Megtekinteni szeptember 9-ig lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában