Megvilágítja a tájat a villám energiája

2018.08.03. 19:43

Makovics Kornél képeiből nyílt kiállítás a Babitsban

Ihárosi Ibolya

Fotó: Mártonfai Dénes

Makovics Kornél, lapunk fotóriportere villámokról készült képeiből Hihetetlen energiák címmel nyílt kiállítás pénteken a Babits kulturális központban, a mozi előterében. A különleges tárlatot Vincze Bálint természetfotós nyitotta meg. Egyebek közt úgy fogalmazott, hogy a képeken megjelenik a villámok „személyisége” és a fotós energiái is.

Kérdésünkre Makovics Kornél elmondta, hogy 2011-óta fényképezi a villámokat, ugyanis akkor jelentek meg a hazai piacon az úgynevezett tükörreflexes fényképezőgépek, amelyek ezt lehetővé teszik. Azért fordul gépével az ég felé, mert olyan képeket akart készíteni amilyeneket, legalábbis a megyében, még senki sem készített. Ennek megvolt az a hátránya, hogy mindent magának kellett kikísérleteznie, mert nem volt kitől tanácsot kérni. A célja az volt, hogy felhívja magára és alkotásaira a figyelmet. Úgy fotózza a villámokat, hogy közben megvilágítja a tájat is amely felett felvillannak és kisülnek a hihetetlen energiák. Komolyabban fényképezni 2009-ben kezdett. Gemencben leste, vagy várta ki az állatfotókhoz a megfelelő pillanatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában