Babits Mihály Kulturális Központ

2018.08.07. 14:00

Operai „gyöngyszemek” is szerepelnek a Babits kínálatában

Az ősz városi eseményeiről tartott sajtótájékoztatót Ács Rezső polgármester, és Zsikó Zoltán, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója.

Balázs László

Fotó: Mártonfai Dénes

A polgármester elmondta, a színházi évad két felnőtt, egy pódium és három gyermek bérlettel várja a közönséget, az előadások magas művészi színvonalat képviselnek. A Magyar Állami Operaház az Ybl-palota felújítása miatt tíz megyeszékhelyen – huszonkét városban – a Filharmónia Magyarország Kft.-vel partnerségben egy négyelőadásos bérletrendszerrel az opera gyöngyszemei oda is eljuttatja, ahol az operai műfajok nincsenek jelen. Az augusztus 20-ai ünnepen egész napos, gyerekeket és felnőtteket is érintő programokkal várják a közönséget, a rendezvényt táncelőadás és tűzijáték zárja.

A következő hétvégén tartják a Város Napja ünnepségsorozatot. Ezzel kapcsolatban Ács Rezső megjegyezte, Szekszárd környéki fellépőkkel „mélyebb” tartalmat nyújtanak majd az érdeklődőknek. A diákoknak várostörténeti vetélkedőt szerveznek, de lesz zseblámpás éjszakai kalandtúra is. Mindkét napon lesz kézműves kirakodóvásár étkesekkel, vendéglátó egységekkel. Augusztus 29-én hivatalos eseményként tartják az ünnepi közgyűlést, ahol átadják a különböző kitüntetéseket, elismeréseket.

Zsikó Zoltán a programok kapcsán közölte, a színházi bérletek megújítására augusztus 8. és 31. között van lehetőség, a fennmaradó jegyeket szeptember 1. és 12. között lehet megvásárolni. A bérletek ára egyébként nem emelkedett, csak a színvonal. Az elmúlt évek egyik legjobb előadása lehet Az Őrült Nők Ketrece, a Kultúrbrigád és az Átrium előadása.

Az „Operát az Operából” előadássorozat szeptember 22-én egy szimfonikus esttel indul. Október 20-án balettgálával folytatódik, a zene hangfelvételről szól majd, a szólisták pedig jelmezben adnak elő variációkat. December 17-én az „operaszűzeknek” is ajánlott három felvonásos daljáték, a Tosca csendül fel. Zárásként 2019. február 6-án a tematikus Puccini-évad repertoárjából összeállított válogatás kerül színpadra.

Az igazgató hozzátette: nagyszerű gesztus a városvezetés részéről, hogy ilyen magas szintű kultúrához már 4800 forintért hozzá lehet jutni (6400 és 8000 ezer forintért is lehet bérletet venni.)

A Szent István-napon 10 órakor lesz felvonulás, tizenhét megyei településről jelentkeztek csoportok, a Magyar Nemzeti Rézfúvós Kvintett felvezeti és kíséri majd a menetet. Az este fénypontja ezúttal nem élőzenés koncert lesz, hanem egy kortárs tánc és az underground cirkuszi világ ötvözéséből született produkció. A Város Napján tizenöt színpadi program lesz, ebből tizenhárom fellépő szekszárdi, vagy helyi kötődésű.

Borítóképünkön: Ács Rezső polgármester (balról) és Zsikó Zoltán igazgató számolt be a programokról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában