kiállítás

2018.11.29. 13:00

Ízelítőt ad a levyntgardból

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Bihari Puhl Levente „Levy” festményeiből nyílt kiállítás nemrégiben Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központban. Mivel Siófokhoz ezer szállal kötődik a művész, a tárlatot dr. Lengyel Róbert, a Balaton-parti város polgármestere nyitotta meg, Vidákovics Elián pedig szavalataival járult hozzá a megnyitóünnepséghez.

Bihari Puhl Levente 1979-ben felvételizett a Képzőművészeti Főiskolára, de nem vették fel. Ekkor azonban már tudta, hogy élethivatásként választja a képzőművészetet. Elkezdett festészetet, anatómiát, modellrajzot tanulni. Több képzőművész körben dolgozott, és otthonában rendezett be önképző műhelyt. A festészet alapjait Daday Kálmán festőművésznél tanulta, és mesterének tekinti Wessely Tibor művész-pedagógust. 2009-re érett meg benne az a teljesen egyedi festészeti modor, stílus, melyben sikerült összefoglalnia addigi tudását és világlátását. Ez az analizáló és szintetizáló alkotási mód az, amit levyntgardnak nevez – írta a művészről Vasvári Zoltán művelődéstörténész.

A kiállítást december 17-ig lehet megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában