nemzetiségi konferencia

2018.11.12. 19:30

Sok újdonságról esett szó a konferencián

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél

Kindergartenwesen – Német nemzetiségi ovi-ügyek címmel regionális német nemzetiségi konferencia volt Szekszárdon szombaton. Simon Attiláné, a szervező Wunderland Óvoda vezetője elmondta, minden előadás tartalmazott hasznos tudnivalókat, újdonságokat. Szó volt például olyan pályázati lehetőségekről, amelyek révén kulturális eseményeket, iskolai nyelvi táborokat, pedagógiai továbbképzéseket lehet szervezni. Ritter Imre német nemzetiségi országgyűlési képviselő beszélt arról az ösztöndíj rendszerről, amelyet a jövő évtől vezetnek be, és amelytől a nemzetiségi pedagógus képzés fellendülését remélik.

Kiderült az is, hogy a megyei könyvtár és általában a megye könyvtárai jelentős helytörténeti, nemzetiségi anyaggal rendelkeznek, ezen túl pedig a résztvevők átfogó képet kaptak a nemzetiségi bázisintézményi rendszer eddigi eredményeiről. A pedagógusok megtudták azt is, hogy módjuk van támogatással akár külföldi továbbképzéseken részt venni, ez pedig az anyanyelvi környezet miatt igen kecsegtető lehetőség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában