„Sprich Deutsch!”

2019.01.22. 18:10

Identitásukat erősíti a verseny

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Hagyományos „Sprich Deutsch!” elnevezésű német nyelvi vetélkedőjét tartotta hétfőn a paksi német nemzetiségi önkormányzat. Racskó Steffi elnökhelyettes elmondta, azon iskolák felső tagozatosai vettek részt a megmérettetésen, ahol német nemzetiségi oktatás folyik. Kiemelte, hogy a verseny során fontos a német nyelvtudás, ugyanakkor a német identitás erősítése is nagy szerepet kap, hogy a gyerekek megismerjék őseik történetét, szokásait, hagyományait.

A feladatok során a magyarországi németek jelképeit kellett felismerni, illetve az intézmények ismeretét is bizonyítani. Emellett volt barkochba állatnevekkel, a gyerekek egy-egy jelenettel is készültek, illetve annak kapcsán is volt feladat, hogy január 19-én országszerte megemlékezéseket tartanak az elhurcolt németek tiszteletére.

Szoros verseny alakult ki, amelynek végén a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csapatát hirdették ki győztesként, a Deák Ferenc Általános Iskola csapata lett a második és a Bezerédj Általános Iskoláé a harmadik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában