elismerés

2019.01.03. 13:00

Szilágyi Csenge kapta a Ruttkai-emlékgyűrűt

Hanol Erzsébet

Forrás: vigszinhaz.hu

Szilágyi Csenge, Kajdacson nevelkedett színésznő kapta 2018-ban a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt. A díjat Ruttkai Éva lánya, Gábor Júlia alapította 1986-ban, és 1987 óta általában a színésznő születésnapjának előestéjén adják át annak a művésznek, aki a Vígszínházban az adott évben kiemelkedő művészi teljesítményt nyújtott. Az elismerésről a színház társulata titkos szavazással dönt. A Ruttkai Éva-emlékgyűrűvel elsőként Tordy Gézát jutalmazták.

Szilágyi Csenge december 30-án A Pál utcai fiúk előadása után vehette át a díjat Eszenyi Enikőtől, a Vígszínház igazgatójától, A diktátor és a Liliom című előadásokban nyújtott alakítását ismerték el.

A fiatal színésznő Nagyváradon született, és Kajdacson nőtt fel. 2013-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Novák Eszter és Selmeczi György osztályában, majd a Centrál Színház tagja lett. 2015-ben szerződött a Vígszínházhoz. 2016-ban Junior Prima Díjjal tüntették ki, 2017-ben elnyerte a Varsányi Irén-emlékgyűrűt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában