festészet

2019.04.02. 15:30

Internetes művészeti pályázaton győzött

Venter Marianna

Fotó: Beküldött fotó

Kerekesné Varga Veronika a Soulbridgea­wards nemzetközi internetes művészeti pályázat győztese lett Szűz című festménye a Krisztus tudatossága elnevezésű kategóriában. A nemzetközi zsűri neves művészekből állt, amelynek négy magyar, egy francia, egy angol és három amerikai tagja volt, akik között vannak komoly művészeti iskolák alapítói is Amerikában.

Ugyanebben a kategóriában döntős lett a Keresztút vége című munkája is, illetve az Angyalok, tündérek kategóriában döntős lett még a Szárnysuhanás és a Szeráf című munkája.

– Ez nagyon megható és megtisztelő számomra, és megerősít abban, hogy jó az irány, amit követek érdemes továbbdolgoznom. A családunktól nem idegen a művészet, így nem számított kirívónak, hogy már gyermekkoromtól rajzoltam. Ezért is választottam a továbbtanulásra a pécsi művészeti szakközépiskolát, de nem sikerült bejutnom, így más irányt vett az életem, de ezt egyáltalán nem bánom, ez így van jól. Most már ez is az életem része, és a sors különös játéka, hogy a szakmámat és a hobbimat bizonyos területeken össze lehet kapcsolni – mondja az alkotó.

Kerekesné Varga Veronika 1973-ban született Szekszárdon. Általános iskolai tanulmányait a II. számú (jelenleg Garay) általános iskolában végezte, majd a szekszárdi dr. Kelemen Endre egészségügyi szakközépiskolában tett érettségi vizsgát. Szociális munkás diplomáját a PTE szekszárdi karán szerezte.

Elvégezte a budapesti Wesley János főiskola komplex művészeti terapeuta képzését. Nevelőként dolgozik, és ebben a munkakörben is hasznosítja a művészetterapeuta tudását. Gyermekkorától rajzol és fest. Házas, két felnőtt gyermeke és egy unokája van.

A család, a festészet és a munka együtt kitölti az életét. Szabadidejét szívesen tölti a természetben a szekszárdi dombok között, ahonnan gyakran merít ihletet az alkotáshoz. 2012 óta a Bárka Művészeti Szalon tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában