énekverseny

2019.05.21. 14:00

Szekszárdon szárnyalt a Gemenc Hangja

Negyvenegyen, összesen ötven produkcióval neveztek be a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ és a Tücsök Zenés Színpad szervezésében zajló Gemenc Hangja 2019 énekversenyre.

TN

Fotó: Makovics Kornél

A fiatalok három korcsoportban és két kategóriában – popdal és musical – mérték össze tudásukat. A színvonalas és változatos produkciókat társadalmi zsűri, diákzsűri és szakmai zsűri értékelte. Utóbbi tagjai Nagy Anikó, Jászai Mari-díjas színésznő, énekes, énekművész, a zsűri elnöke, Pecze István, trombitaművész, a Liszt Ferenc Zeneiskola tanára, a Szekszárd Big Band művészeti vezetője és Ábrahám Zsolt, énekes-dalszerző, rádiós-televíziós műsorvezető voltak.

A versenyzők teljesítményükre arany- ezüst- és bronz minősítést kaphattak, és korcsoportonként egy fiatal elnyerte a Gemenc Hangja címet. Emellett hét különdíj talált még gazdára.

A zsűri döntése alapján 2019-es Gemenc Hangja gyermek kategóriában Klementisz Kitti Rebeka (Dunaföldvár), ifjúsági kategóriában Puskás Zsombor (Szekszárd, Tücsök Zenés Színpad), felnőtt kategóriában Mészáros Roland (Szekszárd, Tücsök Zenés Színpad) lett. A zsűri különdíját Juhász Botond (Dömsöd), Szekszárd város különdíját Szabó Bettina (Dömsöd), a Babits Kulturális Központ különdíját Simon Áron (Szekszárd, Tücsök Zenés Színpad), a diákzsűri különdíját Nagy Regina (Pécs), a Tücsök Zenés Színpad különdíját Hauck Fanni (Decs), a Tolnai Népújság és a Teol.hu különdíját Tass Gergő (Szekszárd, Tücsök Zenés Színpad), a közönségdíjat pedig Mészáros Roland (Szekszárd, Tücsök Zenés Színpad) kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában