kézműves műhely

2019.07.17. 16:20

Kerámiák, festmények, ékszerek készültek

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött fotó

Kézműves műhellyé alakult az iregszemcsei Bartók Béla Művelődési Ház színházterme július első két hetében, tájékoztatott az intézményvezető, Dobos Andrea. A két hét alatt több mint hatvan gyermek ismerkedhetett meg a különféle művészeti ágakkal, és alkothatott a művészeti foglalkozásokon. Az alkotótábor idén három szekcióban kínált a diákoknak hasznos elfoglaltságot. A gyerekek többek között a kerámia technikákkal, fazekassággal, papírfonással, ékszer készítéssel, festési technikákkal alkothattak. A festő szekciót Illés Orsolya székesfehérvári rajzpedagógus, a kézműves szekciót Kántor Mónika, a helyi művelődési ház munkatársa, a kerámia szekciót pedig Kocsis Szabó Eszter, a Tamási Alapfokú Művészeti Iskola rajzpedagógusa vezette, Dobos Andreával pedig korongozhattak a gyerekek.

A résztvevők a drámajátékkal is megismerkedhettek, amely a közösségformáló szerepe mellett nagyszerű és hasznos időtöltést jelentett. A tábort az elkészült alkotások alkalmi kiállításával zártak. A gyerekek hazavihették az alkotásokat, kivéve a kerámiákat, azokat majd később égetik ki.

– A művelődési házban nyáron soha nincs uborkaszezon. A művészeti nevelést fontosnak tartjuk, hiszen semmi nem fejleszti hatékonyabban a személyiséget, a képességeket, a lelket, mint a közös szabad alkotás – mondta Dobos Andrea.

A Bartók művelődési házban 1993-tól rendeznek felnőttek részére képzőművészeti alkotótábort. A gyerekeknek pedig 2006-tól szerveznek ugyanitt napközis jellegű kézműves alkotótábort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában