művészet

2019.07.03. 13:00

Párizsból is érkeztek a speciális fesztiválra

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

Sokrétű, színes, kifejezetten színvonalas. Ezekkel a jelzőkkel értékelte Csonka András színművész a fogyatékossággal élő emberek XXXII. Országos Speciális Művészeti Fesztiválját, illetve annak második napját. Kedden délelőtt folytatódtak a bemutatók a Babits Mihály Kulturális Központban, egymás után léptek színre az énekkarok, tánc­csoportok, zenekarok és egyéb művészeti együttesek. A Párizsból érkezett Personimages mozgásszínház bemutatkozása révén az amúgy is széles merítésű rendezvény nemzetközi kitekintést is lehetővé tett.

Délután Orsós Zsolt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma fogyatékosságügyi főosztályvezetője köszöntötte a résztvevőket, majd újabb bemutatkozóknak tapsolhatott a közönség. A szervezők nevében Asztalos Zsolt, a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület ügyvezető igazgatója így fogalmazott: ismét joggal arattak nagy sikert a különböző műsorszámokat hitelesen tolmácsoló csapatok. A sikerhez vendégfellépőként a Tücsök Zenés Színpad, valamint Pecze István is hozzájárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában