Január Herceg sajátos világa

2019.08.23. 16:20

A tárlatvezetésen a Gergen birtok nedűit lehetett kóstolni

Brunner Mónika

Fotó: Molnár Gyula

„Tárlatvezetés borkóstolóval” címmel invitálták az érdeklődőket a Baksa-Soós János „Január herceg tova” című kiállításához kapcsolódó eseményre, amelyen a Gergen Birtok borászata mutatkozott be. A kora este öt órakor kezdődő programnak, ahogy a kiállításnak is, a Paksi Képtár adott otthont nemrég.

Mint ismert, Baksa-Soós János kiállítását még június huszonegyedikén nyitották meg a helyszínen, így a közönségnek több héten keresztül volt lehetősége megismerkedni az alkotó munkásságával, egészen augusztus tizedikéig. A tárlaton, majd negyven év alternatív világmeglátása sűrűsödik a megszámlálhatatlannak tetsző tárgyak valóságában.

A képző- és előadóművész annak idején a legendás Kex együttes frontember volt. 1971-ben hagyta el Magyarországot, és az akkori nevén Német Szövetségi Köztársaságba disszidált, majd Január Herceg néven kezdett alkotni: zenélt, festett, rajzolt, szobrokat készített. Baksa-Soós János több filmben is feltűnt, például Mészáros Márta: Szép leányok, ne sírjatok című munkájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában