„Vályis Tízek Tárlata”

2019.11.18. 15:10

Egykori diákok munkáiból nyílt kiállítás Tamásiban

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

A „Vályis Tízek Tárlata” címmel nyitották meg a Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiuma 1994 után végzett öregdiákjaiból szerveződött alkalmi csoport kiállítását nemrég, a Kindl Kupola Galériában.

A tíz kiállító: Boruzs Boglárka, Dobos Levente, Fábián Edina, Hirt Szabina, Horváth Cintia, Pavelka Patrik, Szemesi Gábor, Takács Bettina, Teleki Viola és Tompai Szilvia.

A kiállítást Márkus Regina művésztanár nyitotta meg.

– Az egykori diákok közül nyolcan vettek részt a megnyitón, ketten egyéb elfoglaltságok miatt nem tudtak jelen lenni. A kiállítással nem titkolt célunk, hogy megerősítsük volt tanulóink és Vályi Szakképző Iskola közötti kapcsolattartást, és bemutassuk a mai diákoknak az elődök tehetségének sokféleségét – mondta lapunknak az iskola távozó igazgatója, a kiállítás egyik szervezője, Vida Lajos. Az eseményen előadással közreműködtek a Würtz Ádám iskola és a Vályi diákjai. A tárlaton fafaragások, ékszerek, dísztárgyak, grafikai munkák és több festmény is megtekinthető december 6-ig.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában