tizenöt év

2019.11.17. 14:30

Gálaesttel ünnepelte jubileumát a Vetővirág együttes

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Fennállása tizenötödik évfordulóját ünnepli idén a paksi Vetővirág Népzenei Együttes. A jubileum alkalmából vendégfellépők társaságában gálaestet adtak nemrégiben a Csengey Dénes Kulturális Központban.

Az együttes 2004 tavaszán alakult, tagjai között mérnök, jogász, zenepedagógus, technikus, nyugdíjas egyaránt megtalálható, akiket összeköt a népzene iránti szeretet és elhivatottság. Céljuk a magyar népzene megismertetése, népszerűsítése. Alap hangszerük a citera, de megszólal mellette a furulya, az ütőgardon és a tekerő is – írják a város honlapján, ahol az is kiderül, hogy az együttest egy Paks környékén élő védett virágról nevezték el, amely a Vörösmalmi tó környékén virágzik, az őszi vetés kezdetének idejét jelezve.

A TelePaksnak az együttes vezetője, Kovács Lajos, meghatottan értékelte a közösen töltött elmúlt tizenöt évet, és felidézte, hogy sokfelé találkozhatott velük a közönség, és nemcsak az ország különböző pontjain léptek fel, hanem Voronyezsben is jártak a bölcskei táncosokkal együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában