könyvajánló

2020.05.25. 19:10

Vers és kép, másképp – új kiadvány jelenik meg

Tolnai Népújság

Forrás: Pixabay

Hamarosan megjelenik Szatmári Juhos László és Wessely Gábor könyve, a Hal volt, hal nem volt... A szerzőpáros öt évvel ezelőtt már közreadott egy hasonló munkát, Kilóg a sor(t)ból címmel. Érzékelhető a címekből, hogy a tartalom szellemes, szórakoztató, itt-ott pikáns.

Szatmári Juhos László elsősorban szobrászként ismert – ő készítette például a szekszárdi Borkutat –, Wessely Gábor pedig lapunkban is publikáló tollforgató. Közös köteteik oldalpárokból állnak: egy kép, egy vers, egy kép egy vers… Az előszóban így ajánlják az új kiadványt az olvasók figyelmébe: „Évtizedek írásos és rajzi munkáiból merítgetve született ez a kötet. És most a vizuális élményre is vágyó olvasó meríthet a merítésből. Bárhol belekukkanthat, a részek önállóan is élnek, de azért összeállnak egy kerek egésszé. Nem a két szerző munkásságának legjava az itt bemutatott anyag, hanem az egy szálra felfűzött igaz (és hamiskás) gyöngyök sora. Ez a szál a humor.” A könyv első bemutatója a tolnai könyvtárban lesz, a veszélyhelyzet feloldása után.

A könyv címlapja

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában