könyvbemutató

2020.09.29. 09:30

Békés Sándor szükségét érezte, hogy összegezze az életét

Varga Szilvia

Fotó: Varga Szilvia

Békés Sándor író, újságíró Ünnep és Gyász című könyvének bemutatójára invitálta a közönséget Berki Zsolt szeptember 25-én délután.

A program szervezője és narrátora a dombóvári kötődésű írót nyolcvanadik születésnapja alkalmából hívta meg a dombóvári Tinódi Házba. Ebből az alkalomból egy tortával lepték meg, melyet Reizinger Dóra, a város fiatal úszótehetsége adott át az írónak.

Békés Sándor Dombóváron született, és középiskolás éveit is itt töltötte. Szeretettel emlékezik vissza a gimnáziumra, tanáraira, a nyerges erdőre, a Kapos folyó környékére.

Hiába élt más tájakon is, ez a vidék elrabolta a szívét – mondta. Hozzátette, hogy kötelességének érezte az összegzést, az elmúlt évtizedek rendszerezését, ezért született meg a kötete.

A vadról, az erdőről és a természetről ismert hiteles írásai miatt több helyi vadász is jelen volt a könyvbemutatón. A rendezvényen közreműködött Borsós István tárogatóművész, valamint Khemiri Gábor előadóművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában