énekverseny

2020.09.14. 17:30

Felcsendült a Gemenc Hangja

Ötvenhárom versenyző két kategóriában – pop és musical – több mint hetven produkcióval mutatkozott be a Gemenc Hangja 2020 énekversenyen a hétvégén.

Munkatársunktól

Fotó: Mártonfai Dénes

A Babits Mihály Kulturális Központ és a Tücsök Zenés Színpad Egyesület közös szervezésében a Megyeháza udvarán rendezték meg a 2020-as Gemenc Hangja énekversenyt. A résztvevők három korcsoportban – gyermek, ifjúsági és felnőtt – mérették meg magukat. A produkciókat kilenctagú zsűri értékelte. A szakmai zsűri tagjai Nagy Anikó Jászai-díjas színész-énekes, énekművész, Pecze Zsófia jazzénekes és Ábrahám Zsolt énekes-dalszerző voltak. A társadalmi zsűriben Sas Erzsébet író-újságíró, Venter Mariann újságíró-szerkesztő és Radnai Erzsébet művelődési menedzser, míg a diákzsűriben Istlstekker Ivett, Péter Lili és Zilai Janina foglalt helyet. Hasonlóan a korábbiakhoz, magas színvonal jellemezte a versenyt, amelyre az ország minden részéről érkeztek résztvevők.

A végeredmény: Gemenc Hangja 2020 gyermek kategóriában Szabó Petra (Dömsöd) lett. Az ifjúsági kategóriában Darabos Lili (Hatvan), a felnőtt kategóriában pedig Lucas Liliána (Pécs) nyerte el a címet.

A zsűri Lengyel Pannának (Szekszárd), ítélte oda különdíját. Szekszárd Város Önkormányzatának különdíját Pintér Zsófia (Pécs) és Amrich Márk (Mohács) kapta. Szekszárd közgyűlése Kultúra, Civil szervezetek, Városmarketing bizottságának különdíját Weisz Lilla (Szekszárd) érdemelte ki. A Babits Mihály Kulturális Központ különdíját Gyarmati Jázmin (Szekszárd) vehette át. A Tolnai Népújság és a Teol.hu különdíját Papp Kamilla Réka (Szekszárd) kapta. A Tücsök Zenés Színpad Egyesület különdíját Helfrich Anna Mandula (Érd) vehette át. A diákzsűri Szabó Bettinának (Dömsöd) ítélte oda különdíját. Nagy Anikó, a zsűri elnöke három különdíjat ajánlott fel, ezeket Csillag Jasmin (Szekszárd), Czombál András és Orosz Ádám (mindketten székesfehérváriak) kapták. A verseny közönségdíjasa Lantos Gergely (Mohács) lett.

A versenyen természetesen indultak a Tücsök Zenés Színpad gyermekcsoportjának tagjai is. Mint azt Béresné Kollár Éva, az egyesület művészeti vezetője, a Gemenc Hangja énekverseny főszervezője elmondta, minden tisztelet a versenyző gyerekeknek és felkészítőiknek, akik a járványhelyzet miatt hónapok óta online tudtak csak próbálni, és így is remekül helytálltak. A tücskös gyerekek húsz arany és egy ezüst minősítést szereztek, és összesen öt különdíjat kaptak. Az egyesület vezetője kiemelte, hogy a Babits kulturális központ munkatársainak és a többi közreműködőnek köszönhetően zökkenőmentesen és magas színvonalon sikerült lebonyolítani a versenyt.

Borítókép: Csillag Jasmin veszi át a díjat Pecze Zsófitól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában