kötetlen őszi program

2020.10.27. 20:00

Dömötör-napot tartott a Gyermekkönyvtár

Gyerekeknek tartott pásztorjátékos foglalkozást Tatainé Berta Zsuzsanna, a szekszárdi Gyermekkönyvtár munkatársa kedden délelőtt. Meghirdették a Mészöly 100 című rajzpályázatot általános iskolások részére.

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

A kötetlen őszi hangulatú keddi program folyamán a fiatalok megismerkedhettek a Szent Dömötör-napi behajtással, a pásztorok párválasztási szokásaival, kanász- és egyéb népi játékokkal. Előkerült dió, tojás és énekeltek is.

A gyermekkönyvtár további idei terveiről a vezető, Nemes Rita azt mondta: érzékelik, hogy látogatóiknak az a legfontosabb, hogy nyitva legyen a könyvtár: hogy el tudjanak jönni, hogy tudjanak kölcsönözni. A munkatársak ezt szem előtt tartva változtatnak a megszokott rutinokon a koronavírus-járvány második hulláma miatt. Alapszolgáltatásaikat továbbra is nyújtják, ugyanakkor próbálják szolgálni az egészségvédelmet is.

Készülnek Mészöly Miklós szekszárdi író születésének századik évfordulójára, ami januárban lesz. Mészöly meséihez kapcsolódó rajzpályázatuk a Wosinsky Mór Megyei Múzeummal közös projekt. Tolna megyei általános iskolai tanulók pályázhatnak Mészöly bármelyik meséjének illusztrálásával, szabadon választott technikával, A3-as méretben, kasírozás nélkül. Beküldési határidő: január 4. Ezenkívül elismert helyi előadókat hívnak meg a gyermekkönyvtárba, hogy egy-egy Mészöly Miklós-mesét adjanak elő.

Novemberben Csukás István ifjúsági szerző műveihez kapcsolódóan hirdetnek többfordulós feladatmegoldó versenyt, népszerűsítve az olvasást, a könyvet és a könyvtárhasználatot. A Mazsola Könyvtári Babaklub október második hetétől felköltözött az internetre. Kovácsné Szabó Lívia gyermekkönyvtáros ott ugyanúgy adja elő meséjét, mintha a gyerekek előtt tenné: elbábozva, mondókával kiegészítve.

Az Illyés Gyula Megyei Könyvtár Facebook-oldalára heti rendszerességgel, hétfőnként kerülnek fel e videók. A népszerű Papírszínházmesék minisorozat havonta jelentkezik.

Borítókép: Tatainé Berta Zsuzsanna tartott a gyerekeknek előadást

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában