koncert

2020.11.05. 09:30

Repülős zenéjével utazott Szekszárdra a csapat

Foray Nándor

Fotó: Kiss Albert

Lemezbemutató koncertet adott a húszéves Balázs Elemér Group a Művészetek Házában kedden este. A zenekar tagjai fontosnak tartották, hogy új, Celebration 20&10 című lemezüket itt is bemutassák.

A zenekarvezető és dobos, Balázs Elemér azt mondta: rég jártak Szekszárdon, és nagyon örülnek, hogy újra itt lehettek. Celebration 20&10 című új lemezük turnéjának egyik állomásaként léptek fel a Művészetek Házában. A cím egyszerre utal a Balázs Elemér Group fennállásának huszadik évfordulójára és eddigi tíz stúdiólemezük számára. Ennek megfelelően egy ünnepinek mondható anyagot készítettek, melyre rendhagyó módon a banda mindegyik tagja írt kompozíciót.

A Balázs Elemér Group hangzásvilágát egyébként különlegesnek, egyedinek ítéli a zenekarvezető. Két énekhang szólal meg, női és férfi egyaránt. Balázs Elemér „utazósnak, repülősnek” nevezi azt a ritmusvilágot, amelyet a BEG képvisel. A „BEG sound”-ként emlegetett stílus mindazonáltal bármikor hallgatható, állítja. Hozzátette: húsz-huszonöt koncertjük szokott lenni egy évben, idén a koronavírus-pandémia miatt sajnos csak feleannyira nyílik kilátás.

A csapat tagjai: Balázs Elemér dobos és zenekarvezető, Balázs József zongorista, Czibere József ütőhangszeres, Horváth Cintia énekes, Komjáti Áron gitáros, Lakatos „Pecek” Krisztián nagybőgős és Szakonyi Milán énekes. Az együttest az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának Köszönjük, Magyarország! programja és egy magyar központú multinacionális vállalat is támogatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában