művészetek

2021.05.07. 18:10

Önállóan tanulta meg a festészetet Anetta

Vizin Balázs

Fotó: Makovics Kornél

Több általa készített festménnyel kápráztatta már el családját és Cikó lakosságát Bátorfiné Dulf Anetta.

– Közel másfél évtizede kezdtem el foglalkozni a festészettel. Mindig is vonzott a művészetnek ezen ága, amihez kézügyességet is örököltem, hiszen a családunkban többen is kreatív vénával voltak megáldva – mondta el Anetta. A festészetet önállóan, videófilmekből és sokévnyi gyakorlás után sajátította el.

– Munka mellett, kikapcsolódásként, hobbiszinten foglalkozom vele. Főként a szeretteimet ajándékozom meg az alkotásaimmal, de többször volt lehetőségem már, hogy a cikói falunapokon kiállítsam a képeimet, amelyeket ezáltal a település lakossága is megtekinthetett. A saját motivációm mellett nagyban hozzájárul a fejlődésemhez az a számtalan visszajelzés és biztatás, amit az ismerőseimtől kapok.

Lehetőségeihez mérten igyekszik minél több időt tölteni a festészettel. Alkotásainak elkészítése mérettől és részletességtől függően akár több napot is igénybe vehet. A modern és a klasszikus irányzatok egyaránt foglalkoztatják, de igyekszik a saját stílusjegyeit is beleszőni a képekbe, és azt is megtudtuk tőle, hogy szeretne új technikákat elsajátítani.

Műveinek elkészítésekor főként más festmények, képek ihletik meg, ugyanakkor a falu domborzati elhelyezkedéséből adódóan a táj szépségéből is ötletet merít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában