kiállítás

2021.06.23. 18:10

Madonnája, múzsája Pesten van

Wessely Gábor

Kortárs szobrászok kiállítása nyílt a fővárosban, a Stefánia Palotában. Az egykori úri kaszinó már több mint száz éve ad helyet rangos kulturális eseményeknek. Ez a tárlat tulajdonképpen két tárlat: az épületen belül kisplasztikák láthatók június 23-ig, a parkban pedig nagyobbacska szobrok szeptember 25-ig. Freund Antal szekszárdi szobrásznak mindkét helyszínen megtekinthető két-két munkája. Bent: Le coq (Kakas) és Koszorús Madonna. Kint: Nap fogyatkozása és Szekszárdi pirulós múzsa. A több mint negyven kiállító között egyedül ő a Tolna megyei.

‒ Rangos a mezőny – mondja -, nemzetközi hírű művészek is küldtek a szobraikból, a válogatást neves tagokból álló zsűri végezte. A kiállítást a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete szervezte.

Freund Antal a járvány ideje alatt sem pihentette szerszámait. Meglátja a kőben a szobrot, és kivési belőle. Munkáival már több mint hetven tárlaton találkozhatott a közönség. Most egy mitológiai témán, a napbárka elkészítésén dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában