bonyhád

2021.08.11. 12:30

Megnyílt a Tarka fotókiállítás

Máté Réka

Fotó: M. R.

A bonyhádi művelődési központ által 19. alkalommal meghirdetett Tarka fotópályázatra idén 42 alkotótól 340 fotó érkezett. A háromtagú zsűri – Szabó Béla EFIAP fotóművész, dr. Füller Imre, a Magyartarka Tenyésztők Egyesületének ügyvezető igazgatója, Kirchné Máté Réka, a fotópályázat ötletgazdája, a Bonyhádi Fotóklub alapítója – döntése alapján első helyezett Szigeti Imre (Erdősmecske) A legelőn viseletben, második Tordai Ede (Marosvásárhely): Vita, harmadik Papp Nándor-Zsolt (Kolozsvár) Egyedül című felvétele. A Magyartarka Tenyésztők Egyesületének különdíját szekszárdi pályázó, Román Ildikó érdemelte ki Vigyázat, jövünk! című alkotásával.

Mivel a Tarka fesztivált az idei évben nem rendezik meg, így a fotópályázat legjobb 94 alkotását bemutató kiállítás megnyitója is elmarad. A tárlat viszont megtekinthető a bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központban augusztus 9-től 31-ig, az intézmény nyitvatartási idejében.

Az első látogató a 15 éves Papp Nándor-Zsolt volt Kolozsvárról, aki a szüleivel érkezett. Nándi először pályázott a kiírásra, és nagyon boldog volt, hogy elnyerte a 3. díjat. Három éve tanul fotózni, és bár a képzés keretében mindenféle feladatot kapnak, kedvence a természetfotózás. A díj átvételekor megígérte, hogy jövőre is küld fotókat a Tarka pályázatra.

Borítóképen: Papp Nándor-Zsolt a 3. helyezettnek járó elismeréssel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában