énekverseny

2021.09.12. 11:30

Idén is felcsendült a Gemenc Hangja

Több mint harminc versenyző az ország minden részéről és a határon túlról is, és összesen hatvan produkció. A számok tükrében így lehetne jellemezni a Gemenc Hangja 2021 énekversenyt.

Munkatársunktól

Fotó: Makovics Kornél

A korábbi versenyekhez hasonló magas nívó jellemezte a szombaton megtartott Gemenc Hangja 2021 énekversenyt. A Babits Mihály Kulturális Központ és a Tücsök Zenés Színpad Egyesület szervezésében zajló megmérettetésnek a kulturális központ adott helyet. A versenyzőket Berlinger Attila az intézmény igazgatója köszöntötte, majd kezdetét vette a három korcsoportban és két kategóriában – popdal és musical – zajló verseny. A produkciót kilenc tagú zsűri – három-három tagú szakmai, diák és társadalmi – értékelte, amelynek elnöke az ismert énekesnő, Eszményi Viktória volt.

A résztvevők arany- és ezüst minősítést kaptak a produkcióik alapján, emellett számos díjat és különdíjat osztott ki a zsűri.

A Gemenc Hangja fődíjat a gyermek kategóriában Weisz Lilla (Szekszárd), ifjúsági kategóriában Papp Kamilla (Szekszárd), felnőtt kategóriában pedig Nagy Katalin (Decs) érdemelte ki.

A Legjobb előadó díját Simon Áron (Szekszárd) érdemelte ki, a zsűrielnök különdíját Czombál András (Székesfehérvár) kapta. A szakmai zsűri különdíját vehette át Csillag Eleanor (Szekszárd), Simon Áron (Szekszárd), Juhász Botond (Dömsöd) és Csicsai Eszter (Bős, Szlovákia). A társadalmi zsűri különdíját Csillag Jasmin (Szekszárd), a diákzsűri különdíját pedig Csizmadia Lolita (Kaposvár) kapta. A Kultúra, Civil szervezetek, Városmarketing Bizottság különdíját Pintér Zsófia Sára (Pécs) érdemelte ki. A Tücsök Zenés Színpad Egyesület különdíját Hidvégi Hanna (Kaposvár) kapta.

A Babits Mihály Kulturális Központ különdíját Tass Gergő (Szekszárd) vehette át. A Tolnai Népújság és a Teol.hu különdíját Mocsári Vanda (Sióagárd) és Bali Emma (Tolna) kapta. A verseny közönségdíjasa Gyarmati Jázmin (Szekszárd) lett.

Béresné Kollár Éva, a Gemenc Hangja énekverseny főszervezője elmondta, a versenyzők és felkészítőik kemény munkájának köszönhetően az eddigiekhez hasonlóan a közönség magas színvonalú versenyt láthatott-hallhatott, amely a Babits kulturális központ munkatársainak és a többi közreműködőnek köszönhetően zökkenőmentesen zajlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában