muzsika

2021.10.14. 12:30

Őszi hangok, hangulatok, Petőfi Sándortól Jimi Hendrixig

Wessely G..

A duó trióvá bővült. A DeVaLaMi duót, nevük betűinek felhasználásával, Deák Laci és Varga Misi hozta létre, húsz évvel ezelőtt.

Többnyire magyar költők megzenésített verseit adják elő. (Más formációkban is fellépnek, rockot, bluest játszva.)

Most – szombaton a tolnai Mag-házban –, a gitároshoz és a szájharmonikás-énekeshez csatlakozott egy basszusgitáros is: Ludányi Miklós. Így most hárman adták elő az Őszre hangolva című zenés műsort. A közönséget Link Judit könyvtárigazgató köszöntötte, merthogy a program az Országos Könyvtári Hét helyi eseménye volt. (Összesen négy rendezvényt szervezett a városi könyvtár.)

Ezen a koncerten Petőfi, Ady, Zelk Zoltán és Erdélyi János verseit adták elő, részint Ferenczi György és a Rackajam feldolgozásában, részint saját megzenésítésben.

A téma az ősz volt, mindaz, ami jellemzi ezt az évszakot: iskolakezdés, szüret, elmúlás. Akadt egy kakukktojás is a tizenkét dalból álló kínálatban: magyar népdal Jimi Hendrix-es hangszereléssel. A közönség tetszését természetesen ez is elnyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában