Gastroblues

2021.11.23. 07:00

Lemezbemutató koncertek idézik vissza a fesztivált

Két lemezbemutató koncerttel – Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központban és Budapesten, az Analog Music Hallban – is visszaidézhetik december elején a blues-, jazz- és a rockzene szerelmesei az idei Gastroblues Fesztivál koncertjeinek legemlékezetesebb pillanatait.

Gazsó Rita

Fotó: Molnár Gyula

Lemezbemutató koncertekről tartottak sajtótájékoztatót a Gastroblues Fesztivál szervezői Pakson, amelyen részt vett Süli János miniszter, a program fővédnöke, és két fő támogatója részéről dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója, valamint Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere is.

Elhangzott, a december 4-i paksi koncerten a Tolna megyei Kalauz Attila és dr. Gál Gábor duójával, a Led Zeppelin feldolgozásokat játszó Zippoval, a rock­abillyt játszó Egri Péterrel és együttesével, a Mystery Ganggel, valamint Török Ádám társulatával, a Mini Super­sessionnel találkozhatnak az érdeklődők Németh Lojzi és Lukács Peta (Bikini együttes) vendégszereplésével. Utóbbiak a december 10-i budapesti lemezbemutatón is játszanak, fellép mellettük a Krissy Matthews Blues Band, a Hamburg Blues Band Chris Farlowe-val, a napjainkban újra aktív brit jazz-rock legenda, a Colosseum énekesével. A programok az aktuális járványhelyzet függvényében természetesen változhatnak.

A sajtótájékoztatón Gárdai Ádám szervező értékelte az idei fesztivált. Örömmel emlékezett rá, hogy a harmadik Covid-hullám lecsendesedésének idejére eső fesztiválon lehetőség nyílt bepótolni a korábbi évben elmaradt külföldi fellépők koncertjeit.

Beszélt a jövő évi programsorozatról, bár hozzátette, a jelenlegi járványhelyzet bizonytalansága miatt konkrét fellépőket még nem említene, de két-három nemzetközileg is jegyzett külföldi sztárvendéget hívnak. Annyit megtudtunk, a jubileumi 30. évre 30 kilométeres teljesítménytúrával, három alkalommal, tíz-tíz, azaz összesen harminc bor kóstolójával készülnek, utóbbi bevételét ezúttal is jótékony célra, a kárpátaljai Visk testvérvárosban működő magyar nyelvű óvoda fenntartására ajánlják fel majd a szervezők.

Borítóképen: Gárdai Ádám (balról), dr. Gál Gábor, Szántó Zoltán, Süli János és dr. Kovács Antal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában