Ifjú tehetségek

2022.04.12. 09:30

Hegedűvel és gordonkával szólt a vonós verseny

Huszonöt hegedűs, illetve gordonka szakos növendék mérte össze felkészültségét és tudását a IV. Tolna Megyei Vonós Versenyen.

Sz. Á.

Bányai Brigittát Seleljo Alexandra kísérte zongorán (Beküldött fotó)

A bonyhádi Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola nemrég tartott rendezvényén a vendéglátók Bátaszék, Paks és Szekszárd benevezett fiataljait is fogadták. Az N. Rozgonyi Klára hegedűtanár és Csányiné Imre Zsuzsanna cselló-szolfézs szakos zenetanár alkotta zsűri döntése alapján hegedű kategóriában arany minősítést kapott Horváth Gréta Nóra, Mohácsi Mariann, Nagy Sára Flóra és Töttős Réka Rebeka (mindannyian szekszárdiak).
 
Gordonka kategóriában arany minősítést vehetett át Hajas Levente, Ménesi Benedek, Simonics Mendel (mindhárman Bonyhád), Tógyer Zsófi (Paks), Koller Zselyke Anna, Szí András (mindkettő szekszárdi). A verseny legjobbjainak járó nívódíjat hegedűkategóriában Horváth Eszter Dóra (Szekszárd), a gordonkásoknál pedig Bányai Brigitta (Bonyhád) kapta. A zongorakísérők közül Laki János Sándor korrepetitori különdíjban részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában