Moziajánló

2022.05.01. 14:00

Ezeket a filmeket vetítik a megyei mozik

Nem tudod eldönteni, mivel töltsd a délutánjaid? Talán tudunk segíteni! Összeszedtük, hogy mit játszanak a következő napokban Tolna megye mozijai, hátha találsz valamit, ami Neked is tetszik.

P. A.

Illusztráció: Shutterstock

Katonafeleségek (12) 
dráma, musical, vígjáték 112 perc - feliratos
Szereplők: Kristin Scott Thomas, Sharon Horgan, Emma Lowndes, Greg Wise
Rendező: Peter Cattaneo

Hivatalos tartalom: A katonafeleségek kórusainak világszintű jelensége által ihletett filmben miközben párjaik Afganisztánban teljesítenek szolgálatot, az itthon őket hazaváró nők egy csoportja kórust alapít. Kezdetben nehezen jönnek ki egymással, de ahogy szép lassan baráti kötelékek szövődnek közöttük, a zene és a nevetés megváltoztatja az életüket: nemcsak segítenek egymásnak legyőzni a szeretteik elvesztésétől való félelmeiket, de egy médiaszenzáció középpontjában találják magát.

Megtekinthető:
Szekszárd — máj. 1-4. - 17:00 óra

Az elveszett város (12)
vígjáték, 92 perc
Szereplők: Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe, Patti Harrison
Rendező: Adam és Aaron Nee

Hivatalos tartalom: A briliáns de zárkózott írónő, Loretta Sage (Sandra Bullock) pályája során mindig egzotikus helyekről írt a népszerű romantikus kalandregényeiben, melyek címlapján a Dash nevű hőst megjelenítő, jóképű borítómodell, Alan (Channing Tatum) feszít, aki erre a karakterre tette fel az életét. Miközben épp új könyvét promotálja Alannel, Lorettát elrabolja egy különc milliárdos (Daniel Radcliffe), mert azt reméli, hogy az írónő elvezeti őt a legutóbbi könyvében található ősi elveszett város kincséhez. Alan bizonyítani szeretné, hogy a való életben is hős tud lenni, nem csak a könyvek lapjain, így nekivág, hogy megmentse a nőt. A nagyszabású dzsungelkalandba pottyant furcsa párnak össze kell dolgoznia, hogy túléljék az elemek és a gonosztevők csapásait, és megtalálják az ősi kincset, mielőtt örökre elveszne...

Megtekinthető:
Szekszárd — máj. 1-4. - 19:30 óra
Paks — máj. 1., 3. - 20:00 óra és máj. 2., 4. - 17:40 óra

Camelot - Harcok trónja (12)
vígjáték, 120 perc
Szereplők: Christian Clavier, Sting, Alain Chabat, Clovis Cornillac
Rendező: Alexandre Astier

Hivatalos tartalom: Miután elhagyta Camelot trónját, Arthur király önkéntes száműzetésbe vonult, az excaliburt pedig visszahelyezte abba a sziklába, ahonnan egykoron kiemelte. Eközben egykori barátja, Lancelot átveszi a trónt és kíméletlen hajtóvadászatot indít Arthur szövetségesei ellen. Ám a legendás király egy szép napon visszatér és kezdetét veszi a mindent eldöntő döntő harc a harcok trónjáért.

Megtekinthető: 
Szekszárd — máj. 5–11. - 17:00 óra

Doctor Strange az őrület multiverzumában (16)
fantasy, 126 perc
Szereplők: Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Patrick Stewart, Elizabeth Olsen
Rendező: Sam Raimi

Hivatalos tartalom: A Marvel Studios új filmje, a DOCTOR STRANGE AZ ŐRÜLET MULTIVERZUMÁBAN feltárja az MCU multiverzumának kapuját, és messzebbre merészkedik, mint eddig bármikor. Doctor Strange az ismeretlen felé veszi az irányt, és néhány új és régi misztikus szövetségessel az oldalán átszeli a multiverzum észbontó és veszedelmes alternatív valóságait, hogy megütközzhessen egy rejtélyes új ellenséggel.

Megtekinthető:
Szekszárd — máj. 5–11. - 19:30 óra
Paks — máj. 4. - 20:00 óra
Bölcske — máj. 6-8. - 18:00 óra

Legendás állatok - Dumbledore titkai (12)
fantasy, 143 perc
Szereplők: Jude Law, Mads Mikkelsen, Eddie Redmayne, Ezra Miller
Rendező:David Yates

Hivatalos tartalom: A mágikus világ egyre nagyobb bajban van, és nemcsak Grindelwald, a békéjére törő gonosz varázsló, valamint sok szövetségese miatt, hanem azért is, mert a jövője egy igen furcsa társaságon múlik: egy szakmájának élő, kétballábas magizoológuson, egy régi máguscsalád utolsó sarján, aki a tudós segítségéül szegődik, egy mindenre elszánt tanárnőn… és egy haspók muglin! Még szerencse, hogy van valaki, aki mellettük áll: egy fiatal, nagy tehetségű, bár zűrös életű mágus, egy bizonyos Albus Dumbledore.

A mágikus világ elképesztő népszerűségű könyv- és filmsorozata, a Harry Potter-történetek előzményeit bemutató filmben régről ismerős szereplők és új, mágikus figurák küzdenek a muglik ellen forduló gonosz ellen: J.K. Rowling ezúttal is feledhetetlenül mesés, varázslatos történetet és különleges karaktereket teremtett –a szemkápráztatóan látványos filmhez.

Megtekinthető:
Paks — máj. 1., 3. - 17:10 óra; máj. 2. - 20:00 óra, valamint máj. 4. - 14:50 óra
Bölcske — máj. 6-8. - 20:45 óra

A Rosszfiúk (12)
animációs vígjáték, 101 perc
Szereplők: Sam Rockwell, Awkwafina, Zazie Beetz
Rendező: Pierre Perifel

Hivatalos tartalom: Miután egy életen át legendás rablásokat hajtottak végre, öt hírhedt rosszfiú – Mr. Farkas, Mr. Kígyó, Mr. Piranha, Mr. Cápa és Ms. Tarantula – nekiveselkednek az eddigi legnehezebb kihívásnak... megpróbálnak jó útra térni. Még senki nem bukott ekkorát a megjavulással, mint a Rosszfiúk, a DreamWorks Animation új animációs filmjében.
A film Aaron Blabey bestseller sorozata alapján készült, amelyből 8.2 millió példányt adtak el világszerte. A rendező Pierre Perifel (A Kung Fu Panda filmek animátora), a forgatókönyvet Etan Cohen (Trópusi vihar, Keményítőkúra) írta.

Megtekinthető:
Paks — máj. 2. - 15:30 óra és máj. 4. - 12:40 óra 

Pipiána Hoppsz és a Sötétség Hörcsöge (6)
családi, vígjáték, 91 perc
Szereplők: Danny Fehsenfeld, Joe Ochman, Mark Irons, Donte Paris
Rendező: Ben Stassen, Benjamin Mousquet

Hivatalos tartalom: Pipiána Hoppsz, a félig nyuszi, félig csirke nagyravágyó álmodozó semmitől sem riad vissza, hogy megszerezze a legendás ereklyét, a Sötétség Hörcsögét. Bár az ifjú tapsifüles még sosem járt bevetésen, és lövése sincs, milyen egy igazi vadregényes kincsvadászat, elszántan hisz benne, hogy apja, a híres nyúlkalandor nyomdokaiba léphet.
Amikor Pipiána nagybátyja megszökik a börtönből, a vakmerő, ám kissé kétbalkezes fiú gondolkodás nélkül gonosz bácsikája nyomába ered, aki a Sötétség Hörcsögével akarja átvenni a hatalmat Tollandia királysága felett. Pipiána hűséges teknős barátjával, és egy vadóc borzos lánnyal az oldalán néz szembe a veszélyes próbatételek sorával. A lenyűgöző kalandok közben számos nem várt akadályt kell legyőzne a hős csapatnak, miközben Pipiána felfedezi a benne lakozó menő képességeket, és azt a különleges erőt, amiről álmodni sem mert volna…

Megtekinthető: 
Bölcske — máj. 6-8. - 16:00 óra

Források: szekszardagora.hu, mozi.bolcske.hu, paksimozi.hu, mafab.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában