Ünnep

2022.07.24. 17:43

Fergetegesen szólt a tamburamuzsika

Szombaton gyűltek össze Bátán a környékbeli zenészek és hagyományőrzők egy közös ünnepi alkalomra.

S. B. M.

Fotó: Mártonfai Dénes

Fotó: Denes Martonfai

Lelkes családok, baráti társaságok a rekkenő hőség ellenére is eljöttek, hogy közösen főzzenek valami finomat a roma gasztronómia jegyében. Volt lecsós csirke szaggatott tésztával, töltött paprika és káposzta, de a hagyományos babgulyás sem hiányozhatott, ha már előkerültek a nagy vaskondérok. 

Kora délután megkoszorúzták a kopjafát, amely a Roma Holokausztra és az 1956-os árvíz áldozataira emlékeztet, valamint az elhunyt zenészek előtt is lerótták tiszteletüket. Az ünnepség után vette kezdetét a délutáni kulturális műsor, amelyen tizenegy tamburazenekar lépett színpadra. 

A Bátai Vadvirág Egyesület tagja, Balogh Lászlóné szervező elmondta, nagyon örülnek, hogy ilyen sok tambura szólalhat meg egyetlen délután alatt. A nagy érdeklődést az is bizonyította, hogy még egy plusz zenekar befért a fellépők közé: a Poklade együttes igazi balkáni muzsikát játszik. Este, a hőség csillapodtával, közös örömzenével és össztánccal zárták a napot. 
 

Címkék#tambura

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában