Kiállítás

2022.08.27. 15:15

Első alkalommal mutatták meg alkotásaikat

Több, mint gondolnád címmel nyílt kiállítás Szekszárdon a Dienes Valéria utcai olvasói klubban.

Schilli-Bárány Margit

Nemcsak az irodalom érdekli őket (Fotó: Makovics Kornél)

Hogy milyen alkotásokat láthatunk és miért ezt a címet kapta a tárlat, arról Kaposi Ildikó ifjúsági könyvtárost beszélt lapunknak. – Tizenhárom képet helyeztünk ki, ezek tizennégy és tizenkilenc év közötti fiatalok munkái. Van köztük hagyományos és digitális rajz, festmény, fénykép. Mindegyiket beszkennelve, laminálva függesztettük ki, félig lebegve, félig falra helyezve. Ezzel is egy modernebb, nem hagyományos megjelenést szerettünk volna bemutatni. A kiállításnak az Odú elnevezésű klubhelyiségünk ad otthont. A kiállítóink jobbára a könyvtár ifjúsági klubjából és írógárdájából kikerült fiatalok. Mint kiderült, nemcsak az irodalom iránt érdeklődnek, hanem más művészetekhez is vonzódnak – mondta Kaposi Ildikó. 

A kiállított képek nem egy meghatározott téma mentén készültek, a kedvenc alkotásokat választották ki. A főszervező továbbá hozzátette, úgy vélik, egy-egy festmény, egy fotó vagy egy rajz sokkal többet mutat meg valakiről, mint aamit elsőre gondolnánk. A tárlat különlegessége, hogy a munkáknak nincs címe, ezért a látogatók a benyomásuk alapján egy post-it cetlire ráírhatják a javasolt képcímet. És, hogy miért lett a tárlat címe „Több, mint gondolnád”? Kaposi Ildikó elmondta, a mai kamasz korosztály megítélése sok esetben negatív, általánosságban úgy vélik, ők csak a telefont és gépeket nyomkodják. Ám ő a könyvtárban és az olvasói klubban teljesen mást lát, ezért hosszas fejtörés után úgy döntöttek, a címnek arra kell utalnia, hogy ezekben a fiatalokban sokkal több minden rejtőzik, mint amit első látásra gondolunk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában