Hagyomány

2022.09.21. 13:01

Népdalosok találkoztak Harcon

Nyolcadik alkalommal tartották meg Harcon a Biró Lőrinc fafaragó emlékére rendezett népdal találkozót a Faluházban. A rendezvény házigazdája a Harci Rozmaring Népdalkör volt.

TN

Nyolcadik alkalommal rendeztek népdalos találkozót Harcon (Beküldött fotó)

Mint arról Antalné Biró Jolán főszervező tájékoztatott, a kulturális eseményen színvonalas, élményben gazdag előadást láthatott a közönség. A találkozón fellépett a Regölyi Népdalkör, a Mucsfai Népdalkör, a Sárpilisi Tüskerózsa Együttes és az Ozorai Asszonykórus, Bónyai Gusztávné (Szedres), Mérei János (Szedres), Balázs Józsefné (Bonyhádvarasd), Petróckiné Kovács Irén (Szedres), Pószné Csobot Ibolya (Sióagárd), Dán Zsuzsanna (Szedres), Kemény Jánosné (Mucsfa), Varga Magdolna (Szedres) és Hanthy Szabolcs (Litér). Fellépett még a hőgyészi és a szekszárdi Mesz Dance, valamint a Zombai Virágszálak. A találkozó aranydíjas népdalénekese Balázs Józsefné lett, aki bukovinai székely népdalokat adott elő.

A program ezt követően tartalmas kulturális bemutatóval folytatódott, amelyben több műfaj is szerepelt, a sortánctól a humoros jelenetig. A műsort Szancsik Mária vezette, a hangosításról Antal Viktor és Antal Ervin gondoskodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában