Programok, koncertek

2022.09.10. 18:24

Vasárnap mérik össze tudásukat az amatőr zenekarok

Javában zajlik a háromnapos Művészetek Fesztiválja elnevezésű rendezvény a Babits Mihály Kulturális Központban.

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

Az egyik legnépszerűbb program eddig a Kaláka együttes fellépése volt, amelyre a rendezvénysorozat első napján, pénteken került sor a színházteremben mintegy kétszáz fős közönség előtt. Az utána következő Másnap - Beck és Szűcs című zenés műsorra is sokan voltak kíváncsiak. A hazai alternatív zene kiemelkedő alakjai, Beck Zoli és Szűcs Krisztián, Cseh Tamás és Csengey Dénes a nyolcvanas években a fióknak készült dalait dolgozták fel műsorukban. A Nagy Csatár Teremben este hatkor Nyáry Krisztián előadása is sokakat vonzott. 

Ma, szombaton reggel tíz órakor Simon Márton rendhagyó irodalomórája vette kezdetét, majd ismét bemutatkozott Nyáry Krisztián. Az író éppen tíz éve kezdte el barátainak publikálni a Facebookon azt a magyar írók és művészek szerelmi életéről szóló képes etűd sorozatát, amelyből később „Így szerettek ők” címmel két kötet is született. Szekszárdi műsorában Tolna megye fontos íróit is megidézte. 

Szombat este nyolc órakor Grecsó-Hrutka koncertre várják az érdeklődőket a rendezvényteremben. Holnap, vasárnap kezdődik a Tolna megyei amatőr zenekarok versenye, amelyre nyolc nevezés érkezett. Az együttesek reggel tíz órától mérik össze tudásukat a Prométheusz park színpadán, eső esetén a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében.

A zenekarok bemutatkozó fellépése sorrendben: 10 óra: Csobogó együttes, 11 óra PontyPool, 12 óra Electric Soul, 13 óra Barbária, 14 óra Humen Brass Band, 15 óra 1The Fifth Page, 16 óra The Rock Wave, 17 óra Origamies. A zsűritagok: Pereszlényi Zoltán zenész-rádiós műsorvezető, Nemes András zenész-zenetanár, Ótós Réka, a Tolna Megyei Önkormányzat kommunikációs és civil referense és Varga Dalma, a Babits Mihály Kulturális Központ kulturális osztályvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában