Népfőiskola

2022.10.29. 21:16

Édes egy előadás volt

A kölesdi Népfőiskola második előadásán a méhészetről hallottak az érdeklődők Kovács Zoltán Gábortól, aki saját bevallása szerint másodállású méhész 2015 óta, és akinek hobbija is a méhészet, írja a Közéleti.hu.

A kép illusztráció.

Fotó: Sushaaa

Beszélt a méhészet előnyös tulajdonságairól, szépségeiről, de szót ejtett a mézhelyettesítő szerekről is, amelyek "jobbak" mint az eredeti, és szólt a Kínából hozott szirupról is.

Ezután videófilmen ismerkedtek a népfőiskolások a méhek életével, a méhcsaláddal, a méz készítéséről, bepillanthatunk a kaptárba. Látták a dolgozókat, a heréket, az anyaméhet, aki szagot árasztó hormont termel. Megtudták, hogy a méhésznek jövedelmet hozhat, ha családot, anyát, mézet, vagy virágport ad el. Az előadó kiemelte, hogy a méhek elsődleges haszna a megporzás, amely a jó termés feltétele.

Szó esett, a különböző mézekről, a bioméhészetről, végül a méhészeti termékek bemutatóját láthatták, ízlelhették a kölesdiek.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában