Tv ajánló

2023.02.20. 11:10

Az a bizonyos piszkos tánc

A Dirty Dancing – Piszkos tánc című 1987-es film Frances-ről, egy tizenhét éves, kiváltságos környezetben nevelkedett lányról szól.

B. M.

A főszereplő, Jennifer Grey

Forrás: Shutterstock

Mindenki azt várja tőle, hogy egyetemre járjon, csatlakozzon az amerikai Békehadtesthez. A cél a világbéke és a nemzetközi barátság elősegítése. A fiatal lánytól tulajdonképpen azt szeretnék, hogy megmentse a világot, mielőtt hozzámenne egy orvoshoz – hiszen az édesapja is orvos. 

Frances 1963 nyarán egy amerikai üdülőhelyen nyaral a szüleivel, lánytestvérével, és itt váratlanul beleszeret a huszonnégy éves Johnny Castle táncoktatóba s az egész élete megváltozik. A női főszereplő Jennifer Grey, partnere a filmben a 2009-ben elhunyt Patrick Swayze. 

Az ikonikus jeleneteik mellett érdemes emlékeznünk a mozi dalaira is, amelyek egyenként repítenek vissza bennünket a hatvanas évek forró-fülledt, álomszerű világába. A The Ronettes lánycsapat Be My Baby című slágere a mozi nyitódala azonnal ismerősen cseng, valamint sokan szeretik még mai is Eric Carmen előadó Hungry Eyes című nótáját. A főszereplő Patrick Swayze zenei előadóként is megtalálható a film romantikus dallistáján, ő a She’s Like The Wind című dalt énekli.

Dirty Dancing, Paramount Network, 14.40
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában