Húsvéti játszóház

2023.04.03. 11:00

Játszottak, táncoltak, tojást festettek

A húsvétvárás hangulata lengte be vasárnap délelőtt Szekszárdon a Babits Kulturális Központ földszinti tereit. A rendezvényteremben meg az előtérben gyerekek, legtöbben persze szüleikkel, mintegy háromszázan, játékkal készülődtek a közelgő ünnepre. 

Szepesi László

A húsvétvárás hangulata lengte be vasárnap délelőtt Szekszárdon a Babits Kulturális Központ földszinti tereit. (A szerző felvétele)

A terem színpadán a Bartina együttes ifjabb táncosainak műsorát a Töpörtyűk csoport nyitotta meg a Matókné Kapási Jula koreografálta tánccal, őket követték a kicsivel idősebbek, a Dél-alföldi, magyarózdi, rimóci tácokkal, meg a decsi verbunkkal, s végül a Bartina Aprók csoportja a Csákós huszár leszek én cíművel zárta műsorát. 

Őket a Kispárna Mesezenekar váltotta a színpadon, a színész Haik Viki sok gyerek közreműködésével, Tappancs Tóbiás húsvéti kalandozásaival szórakoztatta a publikumot. 

Közben a teremben és a mozi előterében folyt a játék. Volt kincskereső a nyuszi nyomok nyomában, célbadobás tapsifülessel. A széksorok között fonal-akadályokon kellett áthaladni, majd szlalomozni kismotorral, volt csúszda, fakanálon pedig tojásokat kellett egyik kosárból a másikba átrakni. 

Ezalatt mások a teremben tojást festettek, ugyanis az invitálás úgy szólt, kifújt, üres, vagy főtt tojásokat hozzanak az apróságok, s itt ecsettel, vagy hagyományos módon, viasszal hímes tojásokat készítettek. Odébb rajzoltak, színes papírokból figurákat kivágva csináltak nyuszifészkeket. 

A Babits Kulturális Központ a korábbi, farsangi gyerektalálkozóhoz hasonlóan szervezte ezt a játékos délelőttöt, és igazi sikert arattak vele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában